Кошик

Ви добавили 0 товарів на суму 0 грн

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які Вам сподобались

Вугілля для гриля

Ми пропонуємо широкий асортимент твердого палива в Києві по ціні виробника

Вугілля із берези

8 500грн/тонну

Є в наявності

Газове вугілля ДГ

13 000грн/тонну

Є в наявності

Вугілля Weber

10 000грн/тонну

Є в наявності

Вугілля АГ горішок

14 500грн/тонну

Є в наявності

Вугілля АД

14 500грн/тонну

Є в наявності

Вугілля АН

14 500грн/тонну

Є в наявності

Вугілля АКО

14 500грн/тонну

Є в наявності

Калькулятор доставки

Оберіть бажаний регіон доставки, щоб дізнатись вартість доставки

0 грн
Замовити доставку

Натискаючи «Замовити доставку», я даю згоду на обробку персональних даних

Клієнти часто запитують

Поки немає запитань

Вугілля для грилю

Посидіти на відкритому повітрі біля вогнища, перш ніж готувати стейки на вугіллі, безперечно, приємно. Але не завжди є час на те, щоб спалювати дрова, а в агрегаті для барбекю це досить складно через слабкий приплив повітря знизу. А якщо ви шукаєте паливо для шашличної або барбекю-ресторану, то чекати, доки багаття перегорить, вам ні до чого. У таких випадках знадобиться вугілля для гриля, купити яке можна на нашому сайті.

Чому купити вугілля для гриля краще, ніж дрова?

  • Готові до використання через 10-20 хвилин
  • Легкі, сухі та компактні
  • Немає їдкого диму та кіптяви – тільки легкий фруктовий чи пряний димок

Різновиди деревного вугілля

У Київській області найбільш поширене соснове, березове та дубове деревне вугілля, а також змішане вугілля з декількох твердих порід дерева (граб, дуб, береза, бук).

Вугілля з сосни найменш щільне і тому прогоряє за 25-30 хвилин. Його можна відрізнити за чіткими річними кільцями, відсутністю блиску та коричнево-червоним відтінком вугільців. Ціна на таке вугілля невисока. Однієї порції буде достатньо для прожарювання овочів, ніжної риби чи маленьких шматочків м'яса.

Вугілля з дуба тліє протягом 1,5 годин і видає понад 600°С жару. Дим пахне деревом із відтінком ванілі. У барбекю на ньому можна засмажити шашлик із будь-якого м'яса, а в грилі – і товсті стейки. Воно не спалахує, коли на нього капає жир із продуктів.

Вугілля з берези має середню щільність та виділяють сильний, рівномірний жар. Прогоряє за одну годину. Його запах менш насичений, ніж у дуба, тож воно підійде до риби, м'яса та овочів і за ароматом, і за тривалістю горіння.

Вугілля фруктових порід – класика для шашлику. Вугілля для барбекю з фруктових дерев наближається до березового за щільністю, але крім цього, має виразний фруктовий аромат. Оскільки це вугілля складніше знайти у продажу, його використовують як приправу: додають невелику кількість до основного запасу дубового або березового вугілля. Вважається, що яблуня найкраще підходить до птиці та телятини, вишня та абрикос – до свинини та баранини, липа – до яловичини та риби.

Вугілля із суміші твердих порід подібне до дубового або перевершує його за жаропродуктивністю і часом горіння. Точні параметри, звичайно, залежать від співвідношення порід у суміші. Воно підходить для прямого та непрямого методу смаження на грилі. У другому випадку, коли продукти довго запікаються при помірному жарі, як у духовці, зручність щільного вугілля в тому, що його доведеться рідше підкидати. Гарний приклад такого палива – вугілля weber.

Які переваги перед вугіллям мають вугільні брикети для гриля?

  • Рівномірний, легко дозований жар завдяки однаковим розмірам
  • Мінімальна кількість пилу
  • Горять удвічі довше ніж шматкове вугілля (2-2,5 годин)
  • Недогорілі брикети можна загасити і залишити до наступного разу

Недоліком можна вважати високу ціну порівняно зі звичайним вугіллям, але відмінні властивості вугільних брикетів виправдовують різницю в ціні. Вугілля для гриля пресоване залишає більше золи, ніж кусковий, що може завдати незручності в керамічному грилі. Ретельне чищення перед новим розпалюванням допоможе тримати вентиляційні отвори в робочому стані. Нарешті, через високу щільність їх трохи складніше розпалити. Цю проблему вирішують кубики для розпалювання або металева труба-стартер.

Різновиди вугільних брикетів

Брикети для барбекю розрізняють за формою та складом. Шестигранні трубки з отвором (форма піні кей або камадо) складаються з чистого деревного вугілля твердих порід, без будь-яких добавок. Їх виготовляють з тирси: спочатку пресують деревне борошно в брикети, потім обробляють ці брикети в герметичній печі - реторті.

Квадратні «подушечки» та округлі «бочки» (форма вебер, бриккетс та інші) складаються з вугілля модрини або твердих листяних порід, а також невеликої кількості крохмалю як склеювального компонента. Сировина для їх виготовлення – дрібна фракція та пил із деревного вугілля. Цю масу змішують з водою та крохмалем і пресують.

Виробники не рекомендують якихось конкретних брикетів для різних продуктів, тому що від них майже немає диму та запаху. Радять вибирати більші «подушечки» для страв, які вимагають тривалого жару, та дрібні брикети для швидкого приготування.

Де вигідна на вугілля для гриля ціна в Києві?

Компанія «База Дров» забезпечить вас правильним паливом для барбекю та гриля. У нас є деревний брикет, вугілля для мангалів та барбекю, а також дрова та брикети для розпалювання.

Консультанти допоможуть вам вибрати найбільш підходящі товари, зорієнтують за термінами та вартістю доставки. Наші вантажівки працюють без вихідних, щоб ви могли отримати товар у день замовлення. Оплачуйте зручним способом: готівкою, переказом на карту, онлайн через сайт або безготівковим платежем.