Кошик

Ви добавили 0 товарів на суму 0 грн

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які Вам сподобались

Дрова для шашлику

Ми пропонуємо широкий асортимент твердого палива в Києві по ціні виробника

Дубові дрова

1 500грн/м.куб

Є в наявності

Дрова з ясена

1 500грн/м.куб

Є в наявності

Осикові дрова

1 200грн/м.куб

Є в наявності

Грабові дрова

1 500грн/м.куб

Є в наявності

Дрова з тополі

1 000грн/м.куб

Є в наявності

Обрізки пилорами

900грн/м.куб

Є в наявності

Дрова із клена

1 500грн/м.куб

Є в наявності

Дрова з липи

1 200грн/м.куб

Є в наявності

Березові дрова

1 300грн/м.куб

Є в наявності

Калькулятор доставки

Оберіть бажаний регіон доставки, щоб дізнатись вартість доставки

0 грн
Замовити доставку

Натискаючи «Замовити доставку», я даю згоду на обробку персональних даних

Клієнти часто запитують

Поки немає запитань

Дрова для шашлику: як знайти ідеальну пару для м'яса

Не варто смажити шашлик на парканних дошках та фанері від старої шафи. Це не лише неповага до стародавнього мистецтва, а й небезпечна для здоров'я справа. Потрібно підібрати дрова, які допоможуть розкрити та збагатити смак маринованого м'яса, не насичуючи його токсичними речовинами. «База Дров» допоможе вам вибрати найкращі дрова для шашлику та організувати швидку доставку до будь-якої точки Київської області.

Чому важливо правильно вибрати та купити дрова для шашлику?

Всі дрова горять і виділяють тепло, тож теоретично будь-яке дерево підходить. Питання у зручності та смаку. І на соснових дровах можна наготувати на компанію з 10 людей, якщо є час тричі розпалювати багаття та загортати овочі у фольгу, щоб вони приготувалися до того, як вугілля згасне.

Тому краще керуватися такими загальними принципами.

Щільні породи – якщо м'яса багато. Якщо ви зібралися великою компанією, смажите тверде або нежирне м'ясо, або просто якщо у вас високий мангал, обирайте дрова твердих порід. Жар повинен «діставати» до шампурів або решітки і триматися досить довго, щоб усі шматочки встигли приготуватися. Наприклад, якщо дрова для шашлику купити з дуба, вугілля тлітиме настільки довго, що їх вистачить на кілька порцій м'яса в будь-якому мангалі.

М'які породи – для ніжного м'яса. Чим ніжніші продукти, тим менше жару їм потрібно для готовності. Курячі крильця, лососеві стейки або печериці пропечуться і на липі, і на вільсі. Швидше за все, потрібно буде розпалювати багаття на кожну порцію шашлику.

Фруктові дрова – справа смаку. Вишневі, яблуневі, абрикосові та сливові поліна належать до дров середньої щільності, тобто дають достатньо жару для будь-якого м'яса. Кожен сорт має свій особливий фруктовий аромат, який передається м'ясу, і визначити свою ідеальну комбінацію для шашлику можна лише дослідним шляхом. Детальні рекомендації щодо сортів дров для різних продуктів дивіться у таблиці.

 Порода

Теплотворність, ккал/дм3 (вологість 20%)

Щільність, кг/м3

Температура горіння 0С

Пасує до м'яса

Дуб

1538-2429

680-690

900

Баранина, свинина, телятина, дичина, птиця, печінка, серце

Береза

1390-2235

550-650

816

Баранина, телятина, свинина, яловичина, дичина, риба

Липа

1907

490

650

Баранина, яловичина, свинина, телятина, печінка, серце, риба

Вільха

2022

460-540

552

Риба, птиця, печінка, овочі

Вишня Черешня

1928-2102

590-620

460-480

Птах, баранина, риба, овочі

Яблуня

2680

610-650

490-530

Дичина, птиця, телятина

Які дрова для мангалу купити?

Тепер розглянемо кожну породу докладніше.

Дубові дрова – гарантія тривалого жару та апетитної трапези з будь-якого м'яса. Дубовий димок надає стравам пряного деревно-копченого запаху.

Дрова з берези підходять як для риби, так і для м'яса. Вони мінімально впливають на смак продуктів і тримають жар не менше ніж півтори години. Якщо використовувати березу як дрова для шашлику, рекомендується видалити кору перед розпалюванням, бо вона містить дьоготь.

Липові дрова мають середню теплотворність та температуру горіння. Багато хто воліє купити дрова для мангалу саме з липи, тому що страви насичуються ароматом липового меду та покриваються карамельною скоринкою. Баранина, свинина і навіть субпродукти вийдуть смачними.

Яблуневі поліна надають виразного фруктового смаку. Їх вистачає на одну порцію будь-якого м'яса чи риби, хоча найкраще на них смажити ніжну курку та телятину.

Дрова з вишні, черешні та абрикоса служать особливою «приправою» до м'ясних та рибних страв. Баранина або свинина набувають легкого мигдального присмаку та насиченого аромату димку.

Які дрова для шашлику не підходять?

  • Ялина, сосна і модрина містять смолу, через яку дрова коптять і надають м'ясу гіркого смаку.
  • В'яз, акація та ясен, незважаючи на хорошу теплотворність, можуть сильно диміти та містити алергени.
  • Трухляві дрова і дуже легкі породи – тополя, верба – годяться хіба що для розпалу. Вони не залишають вугілля і виділяють багато диму, поруч із яким неприємно перебувати.

Ось ще кілька порад, пов'язаних з вибором та підготовкою дров для мангалу.

  1. Зважайте на погоду: у вітряний день дрова швидко перегорять і залишать менше вугілля, тому їх потрібно більше. Якщо на вулиці спокійно, вогнище горітиме довше.
  2. Бажано знімати кору з дров, особливо березових, щоб уникнути кіптяви та зайвого диму. Тонку кору плодових сортів можна не знімати.
  3. Фруктові дрова втрачають свої ароматні властивості з часом, тому не варто їх зберігати довше двох років.

Де вигідно придбати дрова для шашлику за ціною від виробника? 

передзвоніть нам по телефону або через форму на сайті, щоб дрова для мангалу купити з доставкою по Києву та області. Дрова продаються навалом або в складометрах (щільно укладені). Ми працюємо без вихідних та доставляємо замовлення від 1 кубометра. Ціна доставки залежить від відстані від складу до адреси. Ви можете оплатити замовлення на сайті, скористатися банківським переказом, розрахуватися готівкою при доставці або перерахувати оплату на картку.

Щоб купити дрова для шашлику на Базі Дров, дзвоніть:

+38 (066) 855-90-06

+38 (098) 957-02-17