Кошик

Ви добавили 0 товарів на суму 0 грн

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які Вам сподобались

Брикети для мангалу

Ми пропонуємо широкий асортимент твердого палива в Києві по ціні виробника

Брикети Pini Kay

8 500грн/тонну

Є в наявності

Брикети Nestro

8 000грн/тонну

Є в наявності

Брикети з лушпиння соняшника

8 500грн/тонну

Є в наявності

Калькулятор доставки

Оберіть бажаний регіон доставки, щоб дізнатись вартість доставки

0 грн
Замовити доставку

Натискаючи «Замовити доставку», я даю згоду на обробку персональних даних

Клієнти часто запитують

Поки немає запитань

Брикети для мангалу

Традиційно м'ясо готують на вугіллі від дуба, вишні чи винограду. В епоху альтернативної енергетики навіть шашличники обирають сучасніші види палива - брикети. "База Дров" запевняє, що брикети з дерева та вугілля забезпечать вас тривалим жаром для соковитих та ароматних шашликів.

Які брикети для мангалу краще: вугільні чи дерев'яні?

Брикети з деревного вугілля та тирси мають свої переваги та недоліки. Різновиди обох видів також дещо відрізняються. Виберіть найкраще паливо на основі параметрів, описаних у таблиці.

Характеристика

Дерев'яні брикети

Деревновугільні брикети 

Щільність, г/см3

0,75-1,4

0,9

Теплотворність, ккал/кг

4300-5200

7000-8500

Час розпалювання, хв

5-40

5-20

Час горіння, год

3-4

2-3

Зольність

0,5-1,2

2-10%

Як видно з таблиці, брикети з тирси довше розгоряються, але й довше віддають жар, ніж вугільні. Це зумовлено їх великими розмірами та щільністю. При цьому питома теплотворність нижча за вугільні, тобто вони дають трохи менше жару. У будь-якому випадку тепла буде достатньо для приготування навіть найжорсткішого м'яса протягом години.

Вугільні брикети для мангалу: ціна, види та переваги

Брикети для мангалу з вугілля існують двох типів: Weber, що нагадують бочонки або подушечки з сухих сніданків, і Kamado, які за формою ідентичні деревним брикетам піні-кей. Обидва види виробляють із вугілля модрини або твердих листяних порід, додаючи невелику кількість безпечного крохмального порошку. Вони щільніші, ніж звичайне вугілля для шашлику, а отже, віддають більше тепла протягом більшого часу.

І ті, й інші брикети досить жаркі, щоб добре працювати в топках будь-якої висоти. У маленьких топках «подушечки» Weber будуть зручнішими через невеликі розміри (близько 3 х 5 см). Довгі трубки Kamado горять трохи довше. Для розпалювання потрібен металевий стартер, кілька полін сухих дров або спеціальні парафінізовані кубики для розпалювання.

  • Підходять для всіх мангалів, барбекю та грилів, включаючи тонкі металеві та тимчасові споруди
  • Легко розрахувати та передбачити кількість жару
  • Безпечне та екологічно чисте паливо без пилу та диму

Деревні брикети: види та переваги

Паливні брикети для мангалу з тирси легко розрізнити за формою. Піні-кей – це порожнистий шестигранник, Нестро – циліндр, Руф – паралелепіпед із закругленими кутами. У вищезгаданому списку вони розташовані в міру зменшення щільності та теплотворної здатності. Брикети, придатні для мангалу та барбекю, мають однорідний світло-жовтий колір. Паливо схожої форми, але темнішого кольору підходить тільки для опалення, оскільки виготовляється з вторинної сировини, яка дає трохи більше диму. Такі брикети горять на 1-2 години довше, ніж деревне вугілля. Але перед тим, як викладати м'ясо на вугілля, треба дочекатися, поки зникнуть язики полум'я, щоб його не спалити. Залежно від вітру та вологості це може зайняти до години.

  • Довге рівномірне горіння
  • Нейтральний запах, відсутність диму та кіптяви
  • Нешкідливий склад із 100% деревини, придатної для приготування їжі
  • Зручна форма та упаковка для компактного зберігання та перевезення

Виробництво брикетованого палива

Тирсу, стружку і гілки вважають відходами деревообробних виробництв, але набагато доцільніше перетворити їх на цінний товар, за допомогою якого можна готувати та обігрівати житло. Спочатку деревну сировину подрібнюють до муки. Це борошно доводять до прийнятної вологості (до 12%) у сушильному барабані та подають на прес. Там воно стискається і виділяє натуральний деревний клей, який і скріплює її в міцні трубки, циліндри або цеглинки. Форма залежить від типу преса (ударний чи екструдерний).

Та ж ситуація з вугіллям: найдрібніша фракція вугілля і пил непридатні для використання, а в спресованому вигляді горить не гірше від шматкового деревного вугілля. Відмінність у виробництві полягає в тому, що вугільний пил змішують із крохмалем і трохи зволожують перед подачею на прес.

Як вибрати брикети для шашлику?

Брикети з деревини не повинні містити жодних добавок і в ідеалі бути виготовлені з листяних дерев, таких як дуб. Соснова тирса така ж жарка, але смоли хвої можуть надати неприємний гіркий відтінок вашим стравам. Лушпиння соняшника, солому та інші сільськогосподарські відходи не можна використовувати для приготування. Запах, жар і кількість кіптяви можуть бути непередбачуваними.

Для спресованого вугілля порода дерева не така важлива, як відсутність синтетичних клеїв. Єдина допустима добавка – крохмаль. Брикетований торф і кам'яне вугілля рідко застосовують для смаження продуктів, тому що вони залишають багато золи (від 10 до 50%) і іноді містять шкідливі домішки сірки.

П'ять причин купити брикети для мангалу на «Базі Дров»

  • Добірний деревний брикет, вугілля для мангалів та барбекю типів RUF, Pini Kay, Nestro, Weber та Kamado
  • Доставляємо товар у зручних вакуумних упаковках різного об’єму 
  • Детальна консультація телефоном з менеджером
  • Співпрацюємо з роздрібними та оптовими покупцями
  • Самовивіз зі складу або доставка 7 днів на тиждень до будь-якої точки Київської області (вартість доставки залежить від пункту призначення)