Кошик

Ви добавили 0 товарів на суму 0 грн

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які Вам сподобались

Брикети для гриля

Ми пропонуємо широкий асортимент твердого палива в Києві по ціні виробника

Брикети Pini Kay

8 500грн/тонну

Є в наявності

Брикети Nestro

8 000грн/тонну

Є в наявності

Брикети з лушпиння соняшника

8 500грн/тонну

Є в наявності

Калькулятор доставки

Оберіть бажаний регіон доставки, щоб дізнатись вартість доставки

0 грн
Замовити доставку

Натискаючи «Замовити доставку», я даю згоду на обробку персональних даних

Клієнти часто запитують

Поки немає запитань

Брикети для гриля

Половина успіху у приготуванні страви на грилі – це вибір та підготовка продуктів. Ще половина залежить від палива, його теплотворності, часу та рівномірності горіння. Знайдіть найкраще м'ясо та попрацюйте над маринадом, а компанія «База Дров» допоможе вам з вибором та доставкою вугільних брикетів для гриля. 

Що краще: брикети чи вугілля? 

Здавалося б, немає різниці між шматковим деревним вугіллям та його брикетованим аналогом, адже матеріал той самий. Насправді брикети для гриля зручніше звичайного вугілля з кількох причин. 

Стандартні розміри. В упаковці деревного вугілля є шматочки різних розмірів, тому що вони рідко сортуються на виробництві, ще й кришаться при транспортуванні. Дрібні вуглинки і пил, які провалюються крізь решітку, не згоряють і йдуть у відходи, а великі шматки дають надто багато жару в одному місці, через що продукти прожарюються нерівномірно. А брикети мають однакові розміри, тому їх легко розкласти в грилі рівномірно без втрат палива. 

Час горіння. Коли вугілля спресовують у брикети, щільність, очевидно, підвищується. Через це брикетоване вугілля горить довше, ніж шматкове вугілля. Брикети поводяться передбачувано, тому один-два вечори з грилем допоможуть точно оцінити, скільки потрібно брикетів для гарного прожарювання продуктів. 

Вихідна деревина. Купуючи деревне вугілля, необхідно поцікавитися його маркою. Вугілля «А» роблять із твердих листяних порід, тому воно найщільніше і найжаркіше. Вугілля «Б» – це суміш твердих порід з м'якими, а «В» – вугілля з хвойних порід. Останні дві марки дають менше жару, а залишки деревних смол у марці «В» можуть надавати стравам гіркого присмаку. Вугільні брикети для барбекю виробляють з ароматних і жарких твердих порід, тому ризик отримати недовговічне паливо з неприємним запахом мінімальний. 

Чистота та безпека. Брикети майже не виділяють пилу та зберігають міцність за умов правильного зберігання. Їх склад ідентичний шматковому деревному вугіллю, шкідливі присадки та клей відсутні. 

Єдине, що здається недоліком такого палива - це висока на брикети для гриля ціна в порівнянні зі звичайним деревним вугіллям. Але вона виправдана високою теплотворністю та іншими перевагами, наведеними вище. 

Які бувають вугільні брикети для гриля? 

  • Вугільні брикети Камадо. Це порожнисті шестигранники довжиною 20-30 см, що складаються з обвугленої деревної тирси. Тиску преса достатньо, щоб склеїти сировину без додаткових присадок, поки вона проходить крізь екструдер. Золи всього 4%, а шкідливим мінеральним елементам, таким як сірка, нізвідки взятися в деревній сировині. Таке паливо виділяє жар протягом 2,5-4 годин – більш ніж достатньо, щоб запекти цілу курку на грилі або підкоптити домашню ковбасу. Якщо брикети ще не перегоріли, можна загасити їх і пізніше розпалити повторно. 
  • Брикети Weber. Паливні брикети цієї фірми мають впізнавану форму квадратних подушечок, схожих на сухий сніданок, тільки розміром з горіх. Їх зручно розпалювати у стартері та викладати рівним шаром на решітку гриля. Вони не спалахують, не димлять і не дають іскор, а поступово тліють протягом 2,5-3 годин. 
  • Брикети для копчення. Єдині брикети із деревини у цьому списку. Це невеликі світлі диски діаметром 6 см і товщиною 2 см. Для копчення потрібна деревна тріска, тому що тут важливий скоріше ароматний дим, аніж жар. Брикетована тирса тліє довше звичайної і має стандартну вологість. Один брикет тліє близько 20 хвилин, а повна упаковка з 48 брикетів – понад 12 годин. Завдяки високій щільності тріска в брикетах займає менше місця, ніж та ж кількість тріски насипом. Для виробництва таких брикетів використовують листяні породи, відомі своїм ароматом: дуб, вільху, вишню та яблуню, окремо або в суміші. Різні сорти дерева надають стравам гіркуватий, ванільний, гострий або фруктовий присмак димку. 

Як розпалити та використовувати брикети з деревного вугілля? 

  • Квадратні брикети фірми Вебер рекомендується розпалювати в трубі-стартері: потрібно запалити сухий спирт або трохи сухих лучинок і поставити на них стартер, заповнений брикетами, на 20 хвилин. 
  • Довгі брикети Камадо можна розпалити прямо всередині гриля за допомогою спеціальної рідини або парафінових брикетів для розпалу. 
  • Брикети для копчення кладуть на розпечене вугілля і дають розігрітися кілька хвилин.
  • Коли брикети розгоряться, можна відрегулювати інтенсивність тління за допомогою заслінок. Нижні заслінки зазвичай тримають відкритими, щоб забезпечити доступ кисню, а за допомогою верхніх керують тягою. Якщо відкрити їх повністю, тяга (а отже, і жар) буде максимальною. Чим більше їх прикрити, тим менше буде температура. 
  • Слідкуйте за процесом приготування їжі за кольором диму. Прозора або біляста пара – ознака нормальної роботи гриля. Якщо дим стає чорним, це означає, що жару забагато, і продукти підгоряють через спалахи вогню. Щоб припинити їх, потрібно закрити верхні заслінки та послабити жар. 

Чому купити брикети для гриля на «Базі Дров» вигідно

  • В наявності брикети деревновугільні Вебер і Камадо
  • Широкий вибір супутніх товарів: дерев'яні брикети, дрова, обрізки пилорами та парафінові брикети для розпалювання
  • Мінімальне замовлення - 1 упаковка
  • Замовлення від 1 тонни укладаємо на піддон
  • Доставка по Києву та області працює 7 днів на тиждень, можлива доставка протягом 5 годин після замовлення
  • Зручні способи оплати: переказ на картку, через платіжну систему на сайті, готівковий розрахунок при отриманні замовлення, безготівковий переказ